instagram
facebook
whatsapp
020 40 80 474

Doorzoek verschillende huidproblemen

Er bestaan talloze huidproblemen waar wij een groot deel van kunnen behandelen. Mocht je niet zeker weten of wij je kunnen helpen of zie je jouw huidprobleem er niet tussen staan?! Plan een intakegesprek in en wellicht kunnen wij je alsnog helpen.
Acne

Acne wordt veroorzaakt door ontsteking van de talgklierfollikel. Er wordt teveel aan talg afgescheiden waardoor de porie verstopt raakt. Dit uit zich op verschillende manieren, zoals witte comedones, ‘black heads’ rode bultjes en wel of geen onderhuidse ontstekingen. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. Je moet denken aan hormonale veranderingen zoals de pubertijd, stress, verkeerd gebruik van producten en een disbalans in voeding. Onze voorkeur gaat uit naar de Medik8 Clarity facial behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: Acnebehandeling (dieptereiniging) / Medik8 Pore Refinying Facial / Medik8 Peeling / Harmony Clearskin

We bevelen aanMesoestetic Facials
Acnelittekens

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel. Acnelittekens ontstaan na ontstoken acne. De huid kan er onregelmatig uitzien (putjes en deukjes) op de plek waar de ontsteking heeft gezeten. Ook kan er pigmentvorming ontstaan. Hoe eerder je de littekens na acne laat behandelen hoe mooier het resultaat zal zijn. Onze voorkeur gaat uit naar de Clearskin behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: Microneedling / Harmony Clearskin / Microdermabrasie/ Medik8 peeling.

We bevelen aanHuidverbetering Laser
Angioom

Dit zijn kleine helder rode tot paarse bolronde bultjes. Ze ontstaan door plaatselijke ophoping van kleine, maar sterke, bloedvaatjes in de huid. Angiomen zijn volkomen onschuldig, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Je ziet ze ook veel op het decolleté maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-VL behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: coagulatie.

We bevelen aanVaatbehandeling IPL/Laser
Beenvaten

Kleine adertjes die aan de huidoppervlakte zitten die een rode/paarse kleur hebben noemen we ook wel ‘berkentakjes’. Niet te verwarren met spataders, die dieper in de huid liggen. Door de verslapping van de vaatwanden worden de aders groter, donkerder en dus ook zichtbaarder. De verslapping van de vaatwanden kan erfelijk zijn. Ook zwangerschap en staande beroepen kunnen hier invloed op hebben. Beenvaten kunnen wij effectief behandelen met Long Pulsed Nd:Yag laser.

We bevelen aanVaatbehandeling IPL/Laser
Couperose

Couperose ontstaat door een toename van kleine bloedvaatjes aan de huidoppervlakte die verslappen en hierdoor verwijden. Couperose vind je vooral op de wangen, neus en kin. Bij deze aandoening is de huid niet ontstoken. Wel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, o.a. overmatig blootstelling aan de zon, temperatuurwisselingen en gebruik van alcohol. Tevens spelen ook erfelijke factoren een rol. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-VL behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: coagulatie.

We bevelen aanVaatbehandeling IPL/Laser
Donkere verkleuring oksels en/of intieme delen

Door hormonen, wrijving van kleding en ontharingstechnieken kan het pigment in de oksels of intieme zone toenemen waardoor er donkere vlekken ontstaan. Ook kunnen er door ontstekingen van ingegroeide haren of puistjes littekens achterblijven. Dit overtollige pigment is goed te behandelen. Wij kunnen dus niet de natuurlijke donkere verkleuring van de intieme zone of oksels behandelen, dit pigment hoort daar.

We bevelen aanDermamelan intimate
Gerstekorrels (milia)

Gerstekorrels ontstaan door ophoping van dode huidcellen. Doordat gerstekorrels niet verbonden zijn aan een talgklier of een porie, kun je gerstekorrels niet zomaar uitdrukken. Vaak wordt gedacht dat het een mee-eter is, omdat het er ongeveer hetzelfde uit kan zien. Gerstekorrels kun je niet zelf verwijderen en dienen door een specialist verwijderd te worden. Omdat gerstekorrels vaak samen gaan met een gedehydrateerde huid adviseren wij naast het verwijderen van de gerstekorrels ook de verzorging van de algehele huid. Onze voorkeur gaat uit naar Acne (dieptereininging) behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: Medik8 Deep Hydration facial / Medik8 Platium facial.

We bevelen aanAcne behandeling
Ouderdomsvlekken / Pigmentvlekken

Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken zijn donkere verkleuringen in de huid. Meestal ontstaan deze vlekken door zonschade. De huid is te lang en te vaak blootgesteld aan de zon zonder goede bescherming. Erfelijkheid, verkeerde cosmetica en hormonen kunnen een rol spelen. Ook blauw licht van onze telefoons en computers kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Naast de pigmentvlekken in het gezicht kunnen wij ook de pigmentvlekken op de decolleté en de handen behandelen. Onze voorkeur gaat uit naar de Harmony DYE-SR Pro behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: Medik8 peeling /Schrammek Green Peel.

We bevelen aanPigmentbehandeling IPL
Rimpels / Verslapte huid

Naarmate we ouder worden, en dit begint al vanaf je 25e levensjaar, neemt de productie van collageen en elastine af. Daarnaast wordt de productie van nieuwe cellen vertraagd en sneller afgebroken. Naast de afname van celproductie zien we ook dat de huid zijn hydratatie verliest, wat voor lijntjes en rimpels kan zorgen. Ook spelen veel externe factoren een rol zoals; roken, stress, schade door overmatige blootstelling aan de zon en een ongezonde leefstijl. Onze voorkeur gaat uit naar de Clearskin behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Andere behandelingsmogelijkheden zijn: Microneedling / Harmony Clearskin / Microdermabrasie/ Medik8 peeling / Schrammek Green Peel.

We bevelen aanHuidverbetering Laser
Rosacea en/of rode huid

Rosacea is een chronische huidaandoening en ontstaat door een toename van kleine bloedvaatjes aan de huidoppervlakte die verslappen en hierdoor verwijden. Naast de rode kleur gaat rosacea gepaard met ontstekingen in de vorm van witte pustels. Rosacea vind je vooral op de wangen, neus en kin. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, o.a. voeding, huidverzorgingsproducten, overmatig blootstelling aan de zon, temperatuurwisselingen, alcoholgebruik en het gebruik van cortisol. Doordat rosacea vaak een complex probleem is raden we een intakegesprek bij de huidtherapeut aan.

Spider Naevus

Spider naevus wordt ook wel een spinnenkop genoemd. Het ziet eruit als een rode speldenprik met uitlopers. Deze kleine ‘spinnenkopjes’ zijn verwijde en fijne haarvaatjes en komen vaak voor in het gezicht, de hals en het decolleté, maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Spider naevus is tamelijk onschuldig al kan het wel het lichaam ontsieren. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-VL behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: coagulatie.

We bevelen aanVaatbehandeling IPL/Laser
Sproeten

Sproeten zijn lichtbruine tot donkerbruine vlekjes die op het gezicht en op andere lichaamsdelen, die aan de zon zijn blootgesteld, voorkomen. Sproeten ontstaan doordat de pigmentcellen reageren op zonlicht. Hierdoor zie je sproeten juist in de zomer ontstaan. Het belangrijkste is altijd een hoge SPF te gebruiken om sproeten te voorkomen. Maar ook kun je sproeten laten verwijderen. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-SR behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: Medik8 Peeling.

We bevelen aanPigmentbehandeling IPL
Teleangiëctastieën / vaatjes

Teleangiëctastieën worden ook wel tele’s genoemd. Het zijn kleine bloedvaatjes die blijvend verwijd zijn en geven een rode tot wel paarse kleur. Tele’s komen voor op zowel het lichaam als het gezicht. Ze zijn volkomen onschuldig, maar in het gezicht kan het er onsierlijk uitzien. Vaak is zonschade een boosdoener maar ook andere factoren kunnen een rol spelen. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-VL behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: coagulatie.

We bevelen aanVaatbehandeling IPL/Laser
Zonschade

Naarmate de huid te vaak onbeschermd wordt blootgesteld aan de zon, beschadigt dit de huid. Je ziet pigmentvlekken ontstaan, roodheid en snellere veroudering van de huid. Het is van belang het gehele jaar door je huid te beschermen met een hoge SPF en gebruik te maken van zonnebrillen en hoeden. Onze voorkeur gaat uit naar de DYE-SR behandeling maar het kan zijn dat een andere behandeling beter bij jou past. Ander behandelingsmogelijkheid is: Medik8 Peeling.

We bevelen aanPigmentbehandeling IPL
Zwangerschapsmasker / Melasma

Dit zijn pigmentvlekken die onder invloed van hormonen ontstaan. In het gezicht komt het vaak voor op het voorhoofd en de bovenlip. Blootstelling aan de zon kan het verergeren. Alhoewel de pigmentvlekken tot een jaar na de bevalling kunnen verminderen, kunnen de vlekken ook zichtbaar blijven. Ondanks dat melasma een lastig huidprobleem is kunnen wij met een Medik8 peeling mooie resultaten boeken.

We bevelen aanChemische peeling