instagram
facebook
whatsapp
020 40 80 474

Curettage

Een curettage behandeling is ideaal voor het doeltreffend en veilig verwijderen van steelwratjes, ouderdomswratjes of huidverhevenheden. In onze huidstudio in Amsterdam zal onze ervaren huidtherapeut eerst een intake en huidanalyse uitvoeren. Zo krijg je direct te horen of een curettage behandeling mogelijk is.

Curettage
Curettage

Wat is curettage?

Tijdens een curettage behandeling worden oppervlakkige onregelmatigheden met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weggeschraapt. Deze onregelmatigheden in de vorm van steelwratten, ouderdomswratten of andere huid verhevenheden komen over het hele lichaam voor. Voor sommigen voelen ze vervelend of zelfs jeukend aan. Anderen willen ze graag met curettage laten verwijderen omdat ze het niet mooi vinden.

Een curettage behandeling in onze kliniek

Er wordt gewerkt met een scherp ringetje waardoor een klein wondje ontstaat. Na de behandeling blijft vaak een klein schaafwondje over en ontstaat een korstje. Deze valt er vaak binnen een week vanzelf weer af. Curettage kan gevoelig zijn. De behandeling zelf duurt vaak maar kort en is daarom doorgaans prima te verdragen.

Vaak is één curettage behandeling voldoende, maar soms is een herhaalbehandeling nodig. Onze gespecialiseerde huidtherapeut in onze studio in Amsterdam geeft jou hier advies over. Soms kan het zijn dat een bepaalde huid verhevenheid toch beter middels coagulatie weggehaald kan worden.

Prijslijst

Starttarief (15 min.)€ 39,-
30 minuten€ 59,-
Maak een afspraak

Curettage verwijzing en vergoeding

Heb je vragen over deze behandeling? Neem gerust contact op en boek direct een vrijblijvende intake en huidanalyse in onze huidstudio in Amsterdam. De huidtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici.