instagram
facebook
whatsapp
020 40 80 474

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is ideaal voor als je last hebt van ongewenste haargroei op of rondom je gezicht. Bij veel vrouwen veranderen de haarzakjes door hormonen na de overgang of door medicijngebruik. Hierdoor ontstaat een versterkte haargroei en worden haartjes dikker en stugger. Ook is deze behandeling zeer geschikt voor mannen en transpersonen met ongewenste haargroei in het gezicht. Wil je zelf niet meer dagelijks bezig zijn met thuis ontharen? Laat je dan elektrisch epileren in onze huidstudio in Amsterdam en kom definitief van ongewenste haargroei af.

Elektrisch ontharen

Hoe werkt elektrisch epileren?

We epileren voornamelijk haren elektrisch die door middel van laserontharing niet behandeld kunnen worden. Dit zijn vaak grijze, blonde en/of rode haren. Zwarte haren kunnen het beste behandeld worden met onze ontharingslasers. Vraag gerust naar meer informatie over welke ontharingsmethode het beste bij jou past.

Bij elektrische epilatie brengt onze huidtherapeut een minuscuul naaldje in het haarzakje waarna het naaldje wordt verwarmd. Door het haarzakje te verwarmen wordt de haarwortel beschadigd. Na het verwarmen wordt het naaldje voorzichtig uit het haarzakje verwijderd en wordt de haar geëpileerd. De behandeling kan een warm gevoel geven. De meeste mensen kunnen dit gevoel goed verdragen.

Na het elektrisch epileren

Na elektrische epilatie zullen de haren zwakker en dunner worden, waardoor ze uiteindelijk verdwijnen. Er kan na de behandeling wat roodheid en kleine bultjes ontstaan, maar dat trekt vaak na een aantal uren vanzelf weg. Je huid is na elektrisch epileren nog wel kwetsbaar. Vermijd daarom de eerste dagen na de behandeling zonlicht, sauna’s, zwembaden, peelings en het scrubben van de huid. Heb je toch last? Koel de behandelde huid dan indien gewenst thuis na met een coldpack.

Aantal elektrische epilatie behandelingen

Wij adviseren om de behandeling elke drie weken te ondergaan. Hierdoor heeft het lichaam niet de tijd om de haarwortels te herstellen. Hoe vaak een elektrische epilatie nodig is hangt af van de hoeveelheid haar, het oppervlak en de oorzaak van de haargroei. Wanneer de actieve haargroei is verdwenen gaan we over naar onderhoudsbehandelingen van 1 tot 2 keer per jaar. Het gehele ontharing proces kan zo’n 6 maanden tot twee jaar in beslag nemen.

Het voordeel van elektrisch epileren is dat de eerste actieve haargroei snel verminderd. Je zal snel merken dat de haren die teruggroeien zachter aanvoelen.

Prijslijst

Starttarief (15 min.)€ 39,-
30 minuten€ 59,-
Maak een afspraak

Elektrische epilatie verwijzing en vergoeding

Een vergoeding voor elektrische epilatie door je zorgverzekeraar is mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Een huidtherapeut is direct toegankelijk waardoor een verwijzing niet nodig is. Toch vragen sommige zorgverzekeraars hier wel om. Het is daarom verstandig om dit zelf na te checken bij je zorgverzekeraar. Onze huidtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici.