instagram
facebook
whatsapp
020 40 80 474

Coagulatie

Met behulp van coagulatie kan onze huidtherapeut veilig en snel goedaardige bultjes, wratjes of verwijde bloedvaatjes behandelen of verwijderen. In onze huidstudio in Amsterdam ontvangen wij je graag voor een intake en huidanalyse. Samen kijken we dan of coagulatie geschikt is voor jouw specifieke huidprobleem. Het voordeel van deze methode is dat we doelgericht te werk kunnen gaan, zonder omliggend weefsel te beschadigen.

Coagulatie
Coagulatie

Voordelen van coagulatie

  • Snel, eenvoudig en veilig
  • Een nauwkeurige manier
  • Gezonde, omliggende huid wordt met rust gelaten
  • Geen snijwond littekens, blaren of bloedingen
  • Geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren

Coagulatie therapie bij rode huidaandoeningen

Rode huidaandoeningen hebben vaak te maken met verwijde bloedvaatjes. Denk aan couperose, teleangiëctasieën, angiomen en spider naevus waarbij rode zichtbare vaatjes zichtbaar zijn rondom de neus, op de wangen, de nek en/of decolleté. Een coagulatie behandeling in onze studio in Amsterdam kan deze verwijde bloedvaten zichtbaar doen verminderen.

Tijdens het coaguleren wordt er met een klein naaldje oppervlakkig in de huid geprikt. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje trekt dicht waardoor het verdwijnt. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar die verdwijnen vaak ook snel weer. Meestal is één coagulatie behandeling voldoende, maar soms is er een herhaalbehandeling nodig.

Coagulatie bij steelwratjes en andere huid bultjes of plekjes

Coagulatie therapie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, dermatosis papulosa nigra, goedaardige huid bultjes, xanthelasma (cholesterolophopingen rond de ogen) en andere huid verhevenheden. Deze plekjes worden door onze huidtherapeut nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Dit gebeurd met een verwarmd naaldje dat de huid aanstipt of weggeschraapt. Wat volgt is een korstje dat binnen een week vanzelf loslaat.

Ook bij deze coagulatie behandeling is vaak is één behandeling genoeg, maar soms is er een herhaalbehandeling nodig. Sommige huid verhevenheden kunnen gemakkelijker door middel van curretage behandeld worden. Onze huidtherapeut zal je hierover adviseren.

Prijslijst

Starttarief (15 min.)€ 39,-
30 minuten€ 59,-
Maak een afspraak

Coagulatie verwijzing en vergoeding

Een vergoeding voor een coagulatie behandeling door je zorgverzekeraar is mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Een huidtherapeut* is direct toegankelijk waardoor er geen verwijzing nodig is. Echter vragen sommige zorgverzekeraars hier wel om. Het is daarom belangrijk om dit zelf na te gaan bij je zorgverzekeraar.

* De huidtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of plan direct een gratis en vrijblijvende intake in bij onze studio in Amsterdam.